ACNÉ

Acne is erg vervelend.

Acne is een erg veel voorkomende huidaandoening.

Er bestaan verschillende soorten acne en er zijn diverse oorzaken voor acne aan te wijzen.

Het is dan ook logisch dat er diverse producten en behandelingsmethoden gebruikt worden bij
de behandeling van acne.

 

Om je probleem serieus aan te pakken moeten we samenwerken. We maken samen een plan.
Ik behandel je in de salon, soms is het nodig om te starten met een kuur, en je gebruikt thuis consequent de juiste huidproducten.

 

 

Wat is acne?

Acne is een chronische ontsteking van de talgklieren waarbij mee-eters, pukkels en puistjes ontstaan.

 

Niets is zo ontsierend als puistjes en ontstekingen op de huid. Veelal verdwijnt het na verloop van tijd weer, echter soms is het hardnekkig en heeft de huid dringend hulp nodig.

De oorzaak is veelal genetisch bepaald en/of hormonaal. Vandaar dat men vaak in de puberteit te kampen krijgt met een glimmende, vette huid al dan niet gepaard met acne. Sommige mensen kunnen zelfs tot na hun 30e  levensjaar nog last hebben van “jeugdpuistjes”. Er is een overmatige productie van talg, waardoor de er een verstopping in de talgklier ontstaat. Hierdoor ontstaan er meeteters en onzuiverheden. Wanneer deze gaan ontsteken ontstaan er puistjes.

 

 

Littekens

Acne kan littekens nalaten, dus het is van belang er zo veel mogelijk af te blijven en het uitknijpen van de puistjes en mee-eters over te laten aan een deskundige schoonheidsspecialist.

 

 

Invloedrijke factoren

Factoren welke acne kunnen beïnvloeden/verergeren: slechte voeding, suiker, zuivel, stress en contact met bepaalde stoffen.

Een consequente thuisverzorging met de juiste producten is een must om resultaat te garanderen.

Te agressieve producten werken vaak ontvettend en uitdrogend en geven slechts een tijdelijk resultaat. De huid zal hierop reageren door juist nog meer talg gaan produceren, waardoor het probleem snel weer terug komt.

Door de specialisatie Acne en lidmaatschap Anbos worden acne behandelingen door de meeste zorgverzekeraars vergoed. Vraag dit na bij je zorgverzekeraar en wellicht wordt ook jou behandeling vergoed.

Meer info?

Maak gerust eens een afspraak voor een GRATIS HUIDDIAGNOSE en ADVIES.