Microdermabrasie

Microdermabrasie een top behandeling

Microdermabrasie is “hot”en is één van de top behandelingen bij Le Beau Rêve omdat het snel hele mooie resultaten geeft! Een microdermabrasie behandeling geeft namelijk al na één keer een mooi resultaat. Je kunt het als een eenmalige behandeling ondergaan, als een oppepper maar ook in kuurverband om het beste en mooiste resultaat te krijgen.

 

 

Maar wat is micro-dermabrasie nu eigenlijk?

In een micro-dermabrasie behandeling verwijderen we op een gecontroleerde wijze de bovenste laag van de opperhuid. We doen dat middels een apparaat met een diamantkop. Dit doet geen pijn. De intensiteit kunnen we regelen. Het is mogelijk om oppervlakkig te behandelen maar ook een diepere behandeling is mogelijk. Voor een optimaal resultaat adviseren wij meerdere behandelingen. Lijntjes en rimpeltjes verfijnen doordat de basale cellaag gestimuleerd wordt. Ook worden de poriën minder grof en kunnen pigmentvlekjes vervagen. Daarnaast wordt de huid gestimuleerd wat een positieve invloed heeft op het collageen. De huid herstelt en regenereert als het ware van binnen uit. Het resultaat is een frisse en heldere tint! En de huid zal na een behandeling gladder aanvoelen en er egaler en mooier uitzien. Deze behandeling is ook zeer geschikt voor mensen met kleine (acne) littekens.

 

 

Wat kun je behandelen met microdermabrasie?

Microdermabrasie is voor bijna iedereen geschikt en wat we kunnen behandelen zijn:

– fijne rimpels

– onzuivere huiden

– huidveroudering

– oppervlakkige pigmentvlekken

– acne littekens (vlekjes)

– zonneschade

– rokershuid

– grove poriën

– grove huidstructuur

– futloze huid

 

 

Hoeveel behandelingen heb je nodig?

Dit is een beetje verschillend per persoon en leeftijd. Als we ouder worden gaat onze celdeling trager worden waardoor we dan ook meer behandelingen nodig hebben. Een indicatie is 6 behandelingen tot ongeveer 40-45 jarige leeftijd en ben je ouder dan is het gemiddeld 8-10 behandelingen. Een kuur geeft het beste en mooiste resultaat.

 

 

Hoeveel behandelingen mag je ondergaan?

Je mag maximaal 2 kuren per jaar volgen. Daarna ga je tussentijds het resultaat onderhouden met 1 behandeling per 4-6 weken. Als je een kuur volgt mag je 1 keer per week – 2 weken een behandeling ondergaan.

 

 

Is microdermabrasie pijnlijk?

Nee, de behandeling is helemaal niet pijnlijk en wordt zelfs als ontspannend ervaren.

Hoe ziet jouw huid eruit direct na de behandeling?

Het kan zijn dat jouw huid er even rood uitziet direct na de microdermabrasie behandeling maar dit is tijdelijk en trekt snel weer weg. Dit komt doordat de doorbloeding gestimuleerd is. Heel af en toe komt het wel eens voor dat de huid heel lichtjes kan gaan schilferen omdat de aanmaak van nieuwe cellen gestimuleerd is, dit is zo mild dat je het nauwelijks ziet.

 

Wat na een microdermabrasie behandeling?

Jouw huid is nu heel goed in staat om werkstoffen op te nemen. Daarom is het belangrijk om goede producten met hoge percentages werkstoffen te gebruiken. Hierover krijg je een advies tijdens jouw behandeling en intake gesprek. Omdat jouw huid nu ook iets gevoeliger is geworden voor UV-straling is het belangrijk om dagelijks een dagcreme met UV-bescherming te gebruiken.

 

 

Wat mag niet na een microdermabrasie behandeling?

Ga niet in de felle zon zitten 2-4 weken na de behandeling. Zorg ervoor dat je dit ook minimaal 2 weken voor de microdermabrasie behandeling niet hebt gedaan. Daarnaast is het beter om de eerste week niet te gaan zwemmen in chloorwater. Ook geen sauna bezoek. De voorkeur heeft ook om minimaal 2 dagen geen make-up te gebruiken. Wel mag de Minerale make-up van Mineralogie.

 

 

Wanneer mag je geen microdermabrasie ondergaan?

Er zitten wat contra-indicaties aan de microdermabrasie behandelingen. Je mag geen microdermabrasie ondergaan bij:

– moedervlekken

– eczeem

– psoriasis

– huidontstekingen

– koortslip

– zonverbranding

– vitamine A medicatie (Isotretinoine, Roaccutane)

– rosacea

– huidkanker

– actieve acne

– gordelroos

– actinische keratose

– Heb je vitamine A medicatie gebruikt moet je minimiaal 9 maanden gestopt zijn met de medicatie